Меню навігації

Відеоматеріали

Профілактика насильства в молодіжному середовищі

Грудень 4th, 2020

Сьогодні проблема насильства набуває все більшої актуальності для українського суспільства. Насильство широко застосовується людьми як засіб досягнення бажаного результату. І воно завжди пов’язано з поняттям свободи: жертву змушують до якоїсь поведінки або до прийняття певних умов, руйнуючи її біологічне чи психічне життя, або ж погрожуючи його зруйнувати.

В ДНЗ «Охтирський центр ПТО» постійно проводиться робота з профілактики насильства. В рамках акції «16 днів проти насилля» з метою попередження проявів жорстокості та насильства серед учнівської молоді, попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, 3-4 грудня 2020 року практичним психологом Татаренко Л.В.  було проведено  заняття з елементам тренінгу  «Профілактика насильства в молодіжному середовищі» з учнями закладу. 

Протягом заняття учні обговорювали  проблему насильства, його причини,чинники,ознаки та наслідки. Переглянули відеоматеріал «Скажемо насильству STOP», який був направлений на формування негативного ставлення до всіх форм жорстокого поводження. Розглянули шляхи виходу з ситуацій насильства,   сформували свідоме відповідальне ставлення до проблеми насильства, як негативного явища, що наносить шкоду фізичному та психологічному здоров’ю людини, перешкоджає гармонійному розвитку особистості, повноцінній самореалізації. 

 Отримані знання учні закріпили, створивши пам’ятки «Правила безпечної поведінки», «Допомогу можуть надати…» та стіннівки.