Меню навігації

Відеоматеріали

28 липня ми вперше відзначимо День Української Державності

Липень 28th, 2022

Відповідно до Указу Президента України, 28 липня, у День Хрещення Київської Русі-України, коли вшановується пам’ять святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого, Україна вперше відзначатиме День Української Державності.

У ДНЗ “Охтирський центр ПТО” проведено заходи направлені на популяризацію історії української державності, посилення військово-патріотичного виховання.

Викладачі історії Леся ТАТАРЕНКО, Сергій ВОЛІН провели онлайн вікторину “Оце – ми! Україна” для здобувачів освіти закладу.

Бібліотекарі Наталія ОБЕРЕМКО, Ірина ЗАВЕРЗАЄВА упорядкували виставку книг з даної тематики.

Класні керівники груп м. Охтирка, філії смт Велика Писарівка, відокремленого навчального підрозділу м. Тростянець провели виховні години “Становлення української державності”.

Учні закладу освіти мали змогу дізналися про те, як творилася українська державність, які етапи державотворення вона пройшла, звернути увагу на традиції національного державотворення.

Адже нове свято президент створює з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, спираючись на історію української державності, яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя київського Володимира Великого, дбаючи про благо Вітчизни та боронячи суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України, а також зважаючи на необхідність утвердження історичної справедливості.