Меню навігації

Відеоматеріали

Приклади руку до успішного майбутнього – вступай в профтех

Серпень 26th, 2022

          На перший план в умовах воєнного стану в Державному навчальному закладі «Охтирський центр професійно-технічної освіти»  вийшла якісна організація  підготовки кваліфікованих кадрів, надання прихисту громадянам, які змушені були покинути свої домівки, організація волонтерської діяльності для потреб фронту.

       Працівники філії в смт. Велика Писарівка, відокремленого навчального підрозділу в м. Тростянець, Центру ПТО в м. Охтирка продемонстрували неймовірний рівень патріотизму, гуманізму, професіоналізму та самопожертви. З-поміж перших добровольців, які поповнили лави Збройних Сил України були працівники закладу освіти : Ніжнік М.К., Безпалько С.В., Пророк В.М.. На жаль війна не буває без втрат, в перші дні загинув учень нашого закладу Грешило О.С., який добровольцем пішов до ЗСУ. При обороні Охтирки загинув Курочка М.О, сержант154-го окремого батальйону територіальної оборони 117 ОБрТрО Збройних сил України, випускник 2014 року, який за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, отримав орден “За мужність” III ступеня ( посмертно).

          Із перших днів війни і щодня працівники   Кальченко О.О.,Куткович М.В., Лобанова М.В.,  Мовчан С.В. та ін. готували гарячі обіди військовослужбовцям, які на самісінькому кордоні  боронили нашу Батьківщину від навали орків російської імперії. Навесні кривавого 2022року  працівники Ковбаса В.Г., Кальченко О.О., Кузуб П.В. разом з майстрами виробничого навчання та учнями організували посадку городніх культур на присадибних ділянках закладу освіти в м. Охтирці, м. Тростянці, смт. Великій Писарівці, протягом літа доглядали врожай і на сьогодні вже маємо свої кабачки, огірки, помідори, моркву, часник, квасолю, картоплю.  Майстрині виробничого навчання Кунченко В.Г., Кучер Т.Г., Горбушко Л.І., консервують та заквашують городину, роблять заготовки для харчування  здобувачів освіти та військовослужбовців-захисників, які вдень і вночі боронять нашу рідну землю.

          Поряд з цим, підвальні приміщення нашого закладу з лютого 2022 року слугували домівкою у «найгарячіші» дні для всіх, хто цього потребував. Працівники Кузуб П.В. , Морозова Г.М., Кальченко О.О., Колодочка В.М. Ковбаса В.Г., Писаренко І.М.  прихистили, розселили, забезпечили умовами існування всіх бажаючих.

          В умовах воєнного та післявоєнного періоду ринок праці гостро відчуватиме потребу у фахівцях робітничих професій. Саме брак кваліфікованих кадрів може стати перепоною у якнайшвидшій відбудові економіки Сумського регіону, тому безперервна підготовка робітників є в сучасних реаліях неоціненною.

           Державний навчальний заклад «Охтирський центр професійно-технічної освіти» впевнено дивиться у майбутнє. Для нас надзвичайно важливо знайти нових здобувачів  професійних кваліфікацій, провести результативну вступну кампанію, оскільки перед Охтирською, Тростянецькою та Великописарівською громадами постали завдання відновлення зруйнованої інфраструктури, виконання зварювальних та будівельних робіт, технічного обслуговування техніки, проведення сільськогосподарських робіт, організації гарячого харчування.

          Працівниками, учнями та випускниками ДНЗ «Охтирський центр ПТО» не можна не пишатися. У неймовірно складних умовах воєнного стану  вони діють високовідповідально, кваліфіковано, випереджувально й прогностично. Любов до України, патріотизм та професіоналізм кожного – запорука успішного формування людського капіталу НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ.