Меню навігації

Відеоматеріали

Правовий тренінг «Що означає бути гідним?»

Вересень 9th, 2019

6 вересня 2019 року в рамках Всеукраїнського тижня права відбувся загальний виховний захід «Правовий тренінг «Що означає бути гідним?» (викладач Баландюк Н.І.) В заході були задіяні учні 19, 29, 18 та 26 груп. З самого початку і учні і педагог були налаштовані на позитив, а тому захід пройшов в активній та цікавій співпраці. Тренінг був проведений з метою формування  в учнів  інтересу до правових та громадянських знань, до обміну власним унікальним досвідом, знаннями, уміннями з іншими членами команди, виховання почуття гендерності, свідомого ставлення до свого соціального становища сьогодні та в майбутньому.

Особливість такого методу проведення правопросвітницького заходу  полягає у тому, що це навчально-тренувальна гра, а відповідно, поєднання навчання та гри. Відомо, що успішне навчання  –  це приємне навчання.  Учасники тренінгу  не  лише  беруть  участь  у  грі,  але  і  отримують знання.

В ході тренінгу були проведені заходи за темами:

  1. Громадянське право
  2. Кримінальне право
  3. Сімейне право
  4. Господарське право

Були використані різні форми і методи тренінгового заняття: завдання на заповнення тематичної таблиці, розвязування правових ситуацій, розгадування кросворду,  вправи «Чи я господар свого життя?», «Провір свою інтуїцію», «Чи любиш ти ризик?», евристична бесіда про лояльність в сучасному житті.

За час проведення тренінгу учні поглибили знання про права і свободи людини; узагальнили знання про основні правові положення суспільного життя України; сформували чітке уявлення про правову систему України; розвивали вміння роботи в командах. Найактивніші учасники: Вялих Альона, Раца Станіслав (ІІІ курс). Так тримати!