Меню навігації

Відеоматеріали

В колі афганських друзів

Лютий 14th, 2020

15 лютого минає 31 річниця з дня виводу військ з Афганістану. Афганська війна залишила невиліковну рану у серця тих,хто брав участь у бойових діях,хто втратив друзів, синів чи батьків. На передодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 12 лютого у центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека Охтирської міської ОТГ» відбулася година мужності «В колі афганських друзів».

На зустріч з учнями ДНЗ «Охтирський центр ПТО» (група 2-4,класний керівник Федорова В.В.) до бібліотеки прийшли учасники бойових дій в Афганістані – майор Олександр Миколайович Сніжко та підполковник Бова Юрій Михайлович.

Бібліотекарі познайомили учнів з гостями заходу та, після перегляду документального фільму про Афганістан,надали слово очевидцям лихоліть Афганської війни. Вони розповіли молоді про те,як потрапили в Афганістан. як там жили і воювали, поділилися спогадами про товаришів,яких вже немає в живих, про ситуації, які запам’яталися їм найбільше. Учні з захопленням слухали розповіді про кожного з них.

Минають дні, ідуть роки,але для кожного, хто пройшов важкими дорогами війни в Афгані, хто не раз зазирав в обличчя смерті, втрачав друзів, ті події залишилися біллю в серці та назавжди закарбувалися в пам’яті. Пам’ятаємо…