Меню навігації

Відеоматеріали

Відкритий урок з «Технології приготування їжі з основами товарознавства»

Грудень 2nd, 2020

Викладачем професійно-теоретичної підготовки Кальченко Оленою  Олексіївною, був проведений урок з учнями І курсу група №20, професія «Кухар. Кондитер». Тема уроку: «Риба: обробка, технологія приготування напівфабрикатів», проходив як підсумково – узагальнюючий урок. Епіграфом до уроку стала східна мудрість:“Якщо людині подарувати рибу, людина буде ситою один день, якщо дві рибини- два дні, а якщо людину навчити готувати рибу, людина буде ситою все життя.”

Урок пройшов у формі ділової гри, де поєднані різні форми узагальнення вивченого матеріалу. Це гра «Пазли», за основу було взято частини риби, що вміщували відповідні завдання.

У вправі «Знайди правильну відповідь», учні працювали з тестовими завданнями; «Я чітко знаю що…» , як виконують послідовність розробки риби на частини; здійснювали схему-подорож  у завдання на відповідність;  «Хто я? Охарактеризуй мене», учні за зображеним малюнком надавали характеристику рибі та море продуктам.

Закріплення вивченого матеріалу супроводжувався мультимедійною презентацією, вмінням застосовувати методи та прийоми навчання, щоб залучати учнів  до співпраці.