Меню навігації

Відеоматеріали

Біль душі Чорнобильської катастрофи

Квітень 26th, 2021

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства — з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році. 

В наслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції (АЕС), постраждало 10 мільйонів людей по всьому світу, було забруднено 150 тисяч квадратних кілометрів цінної землі.

Україна відчула вплив радіації у більш ніж 2000 містах та селищах, внаслідок чого постраждало 3 млн. громадян. Чорнобильська аварія в десятки разів збільшила частоту ракових захворінь і хвороб, пов’язаних зі зниженням захисної здатності людського організму. Україна незворотньо втратила майже 50 тисяч гектарів найродючіших чорноземів.

Українці завжди будуть пам’ятати про цю трагедію.

З метою увічнення жертв техногенної катастрофи, забезпечення належного вшанування мужності, самовідданості з учнями  було проведено години спілкування «Чорнобильська аварія. Хроніка» (онлайн), в групах надано посилання на рекомендовані фільми для перегляду «Чорнобиль», «Чорнобиль. Точка часу», «Поліське. Післяпочуття», «Чорнобиль 1986».