Меню навігації

Відеоматеріали

Свято вишиванки

Травень 20th, 2021

Слава нашого національного мистецтва виходить далеко за межі України та інших слов’янських країн. Вишивка – класичний вид українського народного мистецтва, що розкриває невичерпне багатство творчих сил народу, вершин його мистецького хисту.

Вже традиційно день вишиванки відзначається в травні, мета свята – нагадати, що вишиванка є своєрідним кодом українського етносу з зашифрованими оберегами, символами та знаками. До святкування долучився  наш заклад – відокремлений навчальний підрозділ міста Тростянець ДНЗ «Охтирський центр ПТО».

Було організовано та проведено низку заходів: 17.05.2021 учні та педагогічні працівники закладу активно взяли участь у створенні фотоколажу «Моя сім’я у вишиванці»; також стартував флешмоб «Селфі у вишиванці», організатором якого була бібліотекар Заверзаєва І.Г.

Класні керівники групи № 1 та 2 (ІІІ курс) 18.05.2021 провели  народознавчий урок «Вишиванка: історія та легенда» (Логвіненко В.І.,Ніконова А.Б.).

Середа 19.05.2021 розпочалася з фольклорного ранку «Краса і оберіг народу».20.05.2021 р.учні групи № 4 та № 6 разом з класними керівниками Саввовою  І.О. та Негодою Л.М. зустрічали здобувачів освіти та педагогів поезіями про вишиванку.

Завершальним етапом тижня став квартирник для учнів груп № 7 та № 5 (класні керівники Кириленко Н.М. та Слонь Н. П.) з переглядом фільму Олександра Ткачука «Спадок нації» .