Меню навігації

Відеоматеріали

Готуємо кваліфікованих робітників з професії «Кондитер»

Жовтень 18th, 2022

  У відокремленому навчальному підрозділі м. Тростянець  ДНЗ «Охтирський центр ПТО»  в режимі онлайн відбувся відкритий урок у групі №7 на тему: «Приготування тістечок з бісквітного тіста». Майстер виробничого навчання Мазна Ю. С. працювала над реалізацією мети уроку щодо формування навичок приготування бісквітних тістечок, розвитку творчих здібностей через упровадження новітніх виробничих технологій. Для активізації  роботи учнів  на уроці застосовано інтерактивну  вправу «Досвідчений кондитер», де учні обмінювалися корисними порадами . Також  розглянули інструкційно- технологічну картку приготування бісквітного тіста та масляного крему використовуючи прийом «Крок за кроком». Майстер виробничого навчання продемонструвала техніку приготування тістечка «Картопля» з бісквітного тіста. 

          Сучасний зміст  уроку був наповнений  реалізацією завдань поставлених перед творчою групою учнів роботи над технологічним проєктом «Здорове харчування – запорука успіху в кондитерській справі». У процесі самостійного пошуку, шляхом вирішення виробничих  завдань учні  запропонували  приготувати  бісквітне тістечко «Картопля в шоколадній глазурі»,  де пшеничне борошно замінено на рисове, тому що воно входить в шестірку найкорисливіших,  а цукор  на мед.

       Методи і прийоми навчання, які використала педагог на уроці спрямовані не тільки на формування системи професійних знань, умінь і навичок, але і на розвиток практичного та системного мислення, здібностей до самостійної творчої діяльності.