Меню навігації

Відеоматеріали

Виробнича практика

Вересень 1st, 2023

Проходження виробничої практики – невід’ємна частина процесу підготовки фахівця до майбутньої  трудової  діяльності. Формуючи переліки підприємств для проходження виробничої практики наш навчальний заклад завжди ураховує пропозиції підприємств-замовників щодо підготовки майбутніх кваліфікованих робітників. Так, учні групи 1-3 з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» проходили виробничу практику на 8 підприємствах міста та району, де відпрацьовували детальну програму та вдосконалювали професійні знання, вміння і навички. Від роботодавців ФОП Яценко В.О. та ПП Токар О.О. учні Бердін Сергій, Тимощук Дмитро, Петренко Віталій, Пономарьов Сергій, Пономарьов Дмитро, Галай Олександр, Гребеник Карина отримали позитивні відгуки за проходження практики та заробили коштів на суму 1400 грн, які були перераховані на рахунок закладу.

(На фото: роботодавець ФОП Яценко В.О. з учнями Бердіном Сергієм та Тимощуком Дмитром  та роботодавець ПП Токар О.О. з учнями Пономарьовим Сергієм, Пономарьовим Дмитром, Галай Олександром та Гребеник Кариною)

Виробнича практика учнів, слухачів професійно-технічних навчальних закладів — виконання учнями на робочих місцях усіх видів робіт, передбачених кваліфікаційною характеристикою, де вони під керівництвом майстрів виробничого навчання послідовно закріплюють здобуті уміння та навички працювати з  сучасною технікою, механізми та інструменти, самостійно та якісно виконувати роботи, передбачені робочими навчальними планами.

           З 01.09.2022  в ДНЗ «Охтирський центр ПТО» організовано виробничу практику для учнів ІІІ-го курсу професії «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування.   Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва (категорії «А1», «А2»). Водій автотранспортних засобів (категорія «С»)»  за кваліфікацією  «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва (категорії «А1»)».  Завдяки соціальним партнерам  – фермерськими господарствами «КЛИМЕНКО 2018» та «ФОП Колесник  С.М.» учні під час проходження виробничої практики мали можливість ознайомитись з найновішими зразками сучасної сільськогосподарської техніки  та вдосконалити професійні знання, вміння і навички .